Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

Our latest impressions and news

fenicul.jpg

Fenicul

Feniculul este o legume bogata in nutrienti, cu un gust asemanator anasonului, fiinda preciat pentru proprietatile bulbului, frunzelor si semintelor sale. Este un aliment cu gust puternic, atat crud cat si gatit, foarte usor de digerat, avand chiar efecte benefice asupra digestiei.

 

Feniculul contine mai multe proteine de calitate de cat majoritatea celorlalte legume. Este bogat in fibre si vitamine, dintre care se remarca vitamina A (betacarotenul), vitamina E (tocoferol) ,vitamina  B9(folat), fiind leguma cu cea mai mare cantitate de vitamina C. Nu sunt de neglijat nici celelalte vitamine B prezente:  B1, B2, B3, B5, B6.Printre

mineralele pe care le contine se numara potasiul in cea mai mare cantitate (430 mg la 100 g), calciu, magneziu, fosforsifier.Feniculul este un aliment tonic, diuretic, vermifug, cu excelente proprietati carminative (faciliteaza eliminarea gazelor). Este benefic in caz de digestive lenta, spasme, migrene, durereri reumatice si astenie. Este remarcanta si actiunea calmanta pe care feniculul o are asupra durerilor menstruale, acesta stimuleaza fluxul sangvin din zona pelviana.

Frunzele de fenicul au proprietati antioxidante.Semintele de fenicul se folosesc cu success impotriva durerilor de stomac, atat uscate cat si sub for ma de ceai, dar si pentru eliminarea flatulentei.
Atunci cand il cumparam trebuie ca bulbul sa fie alb, sau verde deschis, fara pete, tare si sa emane un miros puternic de lemn dulce.Frunzele trebuiesa fie de un verde viu, fara semen de ingalbenire. Poate fi pastrat la frigider cateva zile, intr-un recipient inchis ermetic pentru a nu-si pierde savoarea.

100 g de fenicul ofera:
-30 de kcalorii
-1,24 g proteine
-7,3 glucide
-3,1 fibre
-0,2 g lipide


Index glicemic: 15