Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

Our latest impressions and news

coperta-2-1-990x474.jpg

Ulei din lemn de Cedru

Uleiul  esential din lemn de Cedru se extrage prin distilarea cu aburi a lemnului si rumegusului acestui copac denumit stiintific Juniperus virginiana, cunoscut si sub denumirea de Cedrus doedara sau Cedrus atlantica, in functie de zona in care este identificat. Cedrul creste in mod natural in zonele cu clima rece, la altitudini foarte inalte, in Muntii Atlas din Algeria si Maroc si este cultivat cu precadere in Maroc.

Continuați lectura

ulei-de-ienupar.jpg

Uleiul de ienupar

Ienurarul este cultivat in mod special in Europa de Vest, in Franta, Italia, Austria si Germania. Uleiul de ienupar  obtine prin distilarea cu apa a boabelor uscate si strivite. Principalii constituienti sunt pinen, limonene, sabinen, terpinen, cimen. Are o aroma proaspata, lemnoasa, asemanatoare cu cea a acelor de brad si o culoare pala pana la galben pai.

Continuați lectura

Ylang-essential-oil-730x548.jpg

Uleiul de ylang ylang, regele afrodisiacelor

Uleiul de ylang ylang se extrage din florile copacului tropical Cananga Tree, originar din Indonesia. La inceputul secolului al XIX-lea Cananga Tree se extinde in Malaysia si Philippines.  Datorita aromei puternice a florilor Cananga Tree este adesea denumit Cananga Fragrant,copacul uleios  Macassar sau copacul parfumat. Numele ylang-ylang deriva din termenul filipinez ilang-ilang care inseamna salbaticie, facand referire la habitatul natural al copacului.

Continuați lectura