Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

Our latest impressions and news

coperta-2-1-990x474.jpg

Ulei din lemn de Cedru

Uleiul  esential din lemn de Cedru se extrage prin distilarea cu aburi a lemnului si rumegusului acestui copac denumit stiintific Juniperus virginiana, cunoscut si sub denumirea de Cedrus doedara sau Cedrus atlantica, in functie de zona in care este identificat. Cedrul creste in mod natural in zonele cu clima rece, la altitudini foarte inalte, in Muntii Atlas din Algeria si Maroc si este cultivat cu precadere in Maroc.

 

Uleiul de lemn de cedru are o aroma lemnoasa, calda, dulce si imbietoare,  de culoare galben-portocalie, asemanatoare chihlimbarului, iar printre componentele sale principale se numara: cedren, atlantone, atlantol, himachalene.  Este un ulei relaxant,  calmant si detoxifiant.

Se remarca prin efectele sale deosebite asupra sistemului circulator, uleiul de lemn de cedru fiind recomandat in decongestionarea sistemului limfatic, ameliorarea tulburarilor de circulatie, dar si pentru combaterea arteriosclerozei si imbunatatirea procesului de ardere a grasimilor. La nivelul sistemului nervos poate fi folosit pentru calmarea starilor tensionate si anxioase, combaterea stresului, dar si pentru relaxare musculara.

In cadrul sistemului respirator poate fi folosit pentru combaterea racelilor si eliminarea mucusului.  La nivelul pielii este adjuvant in combaterea celulitei, acneei si inlaturarii sebumului. Uleiul de lemn de cedru se remarca si prin efectele asupra spiritului, putand fii folosit ca adjuvant in redarea increderii in sine si cresterea fortei psihice. Prezinta precautii speciale in cazul femeilor insarcinate, bebelusilor si copiilor de varste mici, in cazul acestora nefiind recomandata utilizarea sub nicio forma.