Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

Our latest impressions and news

ulei-de-ienupar.jpg

Uleiul de ienupar

Ienurarul este cultivat in mod special in Europa de Vest, in Franta, Italia, Austria si Germania. Uleiul de ienupar  obtine prin distilarea cu apa a boabelor uscate si strivite. Principalii constituienti sunt pinen, limonene, sabinen, terpinen, cimen. Are o aroma proaspata, lemnoasa, asemanatoare cu cea a acelor de brad si o culoare pala pana la galben pai.

 Este foarte apreciat pentru proprietatile sale antiseptic, detoxifiante, diuretice, tonice. La nivelul sistemului circulator actioneaza ca excelent detoxifiant, decongestioneaza sistemul limfatic si stimuleaza circulatia. Este folosit cu success in combaterea obezitaii, constipatiei si disfunctiilor stomacului produse de excesele alimentare si consumului de alcool. La nivelul sistemului urogenital este recomandat pentru reducerea retentiei de lichide, tratarea infectiilor urinare, dar si pentru ameliorarea durerilor si dereglarilor menstruale.

Ajuta la combaterea artritei, gutei si a unor boli reumatice , prin stimularea elimina rii acidului uric. Calmeaza durerile musculare si articularea si amelioreaza rigiditatea.La nivelul sistemului nervos este adjuvant in reducerea starii de epuizare emotionala. Nu este recomandata folosirea uleiului de ienupar in timpul sarcinii si nici in cazul unor rinichi inflamati. Se va folosi cu precautie de catre cei cu afectiuni ale pielii, insa poate fi folosit pentru combaterea dermatitei, eczemelor si psoriazisului.