Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

Our latest impressions and news

Ylang-essential-oil-730x548.jpg

Uleiul de ylang ylang, regele afrodisiacelor

Uleiul de ylang ylang se extrage din florile copacului tropical Cananga Tree, originar din Indonesia. La inceputul secolului al XIX-lea Cananga Tree se extinde in Malaysia si Philippines.  Datorita aromei puternice a florilor Cananga Tree este adesea denumit Cananga Fragrant,copacul uleios  Macassar sau copacul parfumat. Numele ylang-ylang deriva din termenul filipinez ilang-ilang care inseamna salbaticie, facand referire la habitatul natural al copacului.

 

Uleiul de ylang-ylang se extrage prin distilarea cu aburi a florilor. Printre constituentii principali ai uleiului de ylang-ylang se numara linalool, cariofilen, acetat de geranil, acetat de benzyl, benzoate de benzyl. Are o aroma lemnoasa, exotica, ametitoare, florala dulce, extrem de seducatoare. Culoarea sub care se prezinta este galben pal. Este un ulei euforic si calmant folosit cu precadere ca antidepresiv  si aphrodisiac.

Poate avea efecte asupra sistemului circulator, reduce  presiunea ridicata a sangelui si regleaza ritmul cardiac. De asemenea, poate diminua palpitatiile, bataile rapide ale inimii si respiratia rapida (hiperapnee). Asupra sistemului nervos actioneaza ca relaxant, inlatura starile de anxietate,  de frica sau de furie. Poate combate depresia si induce o stare de euforie. Inlatura insomnia si gandurile negative.  La nivel spiritual este recomandat pentru inducerea linistii sufletesti.