Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

Our latest impressions and news

cafe.jpg

Un nou studiu releva legatura dintre cafea si cannabis

Este binecunoscut faptul ca o ceasca de cafea te energizeaza instant dimineata.   Oamenii de stiinta au descoperit insa multiple alte efecte pe care consumul de cafea il are asupra metabolismului uman, printre care se remarca cele asupra hormonilor si neurotransmitatorilor.

 

Intr-un studiu facut asupra consumului de cafea, cercetatorii de la Northwestern Medicine au fost surprinsi sa constate ca un numar mult mai mare de metaboliti din sange sunt afectati. Metabolitii din sange sunt acele elemente chimice care sufera modificari, cum ar fi cele generate de consumul de alimente sau bauturi. Consumul de cannabis actioneaza asupra neurotransmitatorilor din sistemul endocannabinoid. Aceeasi  neurotransmitatori sunt inhibati dupa consumul a 4 pana la 8 cesti de cafea pe zi.

Neurotransmitatorii sunt receptorii corpului uman care transmit mesaje intre celulele nervoase. Cannabinoizii sunt receptori chimici care au evidentiat proprietatile medicale si recreative pe care planta de cannabis le are. Corpul uman produce in mod natural endocannabinoizi care mimeaza aceleasi efecte. In plus,  anumiti metaboliti, specifici sistemului endocrin, mai precis cei care raspund de activitatea steroizilor, si-au intesificat activitatea dupa consumul a 4 pana la 8 cesti de cafea pe zi. Acest lucru sugereaza ca secretia de steroizi poate fi facilitata de consumul de cafea.

Sistemul endocannabinoid are un rol esential in mentinerea echilibrului intern al copului uman si gestioneaza raspunsul metabolismului uman la diversi stimuli. De asemenea, sistemul endocannabinoid este implicat in reglarea mai multor functii ca: invatarea, presiunea arteriala, imunitatea, adictiile, somnul, apetitul, energia si metabolizarea glucozei.

Mai multe despre studiu aici: https://news.northwestern.edu/stories/2018/march/the-coffee-cannabis-connection/

Mai multe despre sistemul edocannabinoid: http://www.terapeutica.ro/img/art/pdf/282/6_Cristea.pdf