Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

Our latest impressions and news

  • Acasă
  • Blog
  • Sanatate
  • Regulata sau sporadica, miscarea fizica reduce riscul mortii premature
Sport-heat-graphic-running.jpg

Regulata sau sporadica, miscarea fizica reduce riscul mortii premature

Timp de cateva decenii oamenii au fost bombardati cu mesaje contradictorii despre cele mai eficiente metode de a contrabalansa efectele sedentarismului. Conform unui studiu recent publicat in Journal of the American Heart Association, toate tacticile ar putea fi benefice in reducerea riscului unei morti premature.  

Cercetatorii de la Duke University School of Medicine sustin ca  in ultimii 30 de ani, oamenii au fost sfatuiti sa isi asigure cel putin 10 minute, sau mai mult, de activitate  fizica moderata spre viguroasa,  pentru a se mentine sanatosi. Erau sfatuiti sa profite de orice modalitate de miscare pentru a face effort fizic, de la a urca scarile in loc de a folosi  liftul, pana la a parca mai departe de casa sau locul de munca pentru a parcurge restul distantei in mers pe jos. Totusi aceste activitati nu cumulau timpul ideal recomandat  pentru activitati fizice.

Studiul a demonstrat insa ca plimbarile scurte,  sau  urcatul si coboratul scarilor facute de mai multe ori pe zi astfel incat insumate ca timp sa rezulte 30 de minute de activitate moderata spre intensa contribuie semnificativ la preventia impotriva diverselor boli si afectiuni specifice sedentarismului.  De asemenea, studiul a aratat ca cei mai expusi  riscului de imbolnavire  sunt oamenii care au mai putin de 20 de minute de activitate fizica moderata sau intensa pe zi. Persoanele care au cumulat 60 de minte de activitate fizica pe zi si-au redus riscul de imbolnavire cu pana la 57%. Cei care au peste 100 de minute de miscare pe zi si-au minimizat riscul de imbolnavire sau moarte prematura  cu 76%.

Mai multe informatii aici: https://corporate.dukehealth.org/news-listing/whether-sustained-or-sporadic-exercise-offers-same-reductions-death-risk?h=nl