Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

Our latest impressions and news

diastaza-abdominala.jpg

Diastaza abdominala

Diastaza abdominala este o afectiune foarte comuna in randul femeilor care au nascut. Aceasta afectiune reprezinta un impediment pentru multe femei atunci cand, dupa nastere, incerca sa revina la formele initiale.

Ce intelegem prin diastaza abdominala?

Diastaza abdominala reprezinta largirea spatiului dintre cele doua sectiuni laterale ale muschiului abdominal (Rectus Abdominis). Aceasta separare are loc in punctul Linea Alba, linia mediana formata din structuri de colagen de tesut conjunctiv. Aceasta afectiune apare in ultimele saptamani de sarcina si de cele mai multe ori este intalnita la femeile care sunt la a doua nastere si au un tonus abdominal slab. Motivul pentru care apare aceasta afectiune este reprezentat de presiunea mare pe care dezvoltarea bebelusului o pune asupra peretelui abdominal.

Am diastaza abdominala?

Pentru a va testa de diastaza abdominala trebuie sa stati intinsa pe spate cu genunchii indoiti si talpile pe sol. Relaxati capul si umerii si pozitionati palma chiar deasupra buricului. Ridicati capul si umerii si apasati cu varful degetului deasupra buricului si sub buric. Daca aveti diastaza abdominala ar trebui sa simtiti un gol.

Tratament diastaza abdominala

Perioada de recuperare difera de la caz la caz. Se incepe un program de recuperare conceput de catre un specialist in kinetoterapie. Ceea ce trebuie sa stie proaspetele mamici este faptul ca este nevoie de rabdare si perseverenta.