Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

 • Acasă
 • Servicii
 • Recuperare medicala
 • Analiza posturala

Analiza posturala

Sistemul GPS 130 POSTURAL LAB

Sistemul propune analizarea posturii prin intermediul fotografierii plantei piciorului, a piciorului si a altor segmente ale corpului uman. Configurarea analizei posturale se alcatuieste cu ajutorul a trei dispositive indispensabile:
            1. Lux Podoscope
            2. Body analyzer 2.0
            3. Total posture


1. Lux Podoscope este un dispozitiv ce analizeaza planta piciorului. Permite vizualizarea modului in care talpa piciorului atinge solul marcand punctele cu cea mai mare si cea mai mica incarcatura.
2. Body Analyzer este instrumentul medical format din 3 fotocamere si un program software care permite elaborarea unui profil postural pe baza forografierii plantei piciorului, punctelor de presiune ale piciorului pe sol, dar si a intregului corp.
3. Total posture este instrumentul care analizeaza postura pacientului in functie de planuri. Cu ajutorul oglinzilor, acest instrument poate surprinde eventualele rotatii ale umerilor.

analiza posturala
analiza posturii

De ce este importanta postura?


Fiecare dintre noi am fost sfatuiti macar o data in viata sa ne corectam postura, sa ne tinem spatele drept, sa ridicam privirea, sa ducem umerii in spate si pieptul inainte. Indiferent daca cei care ne faceau aceste sugestii erau parintii, rude,  prietenii, profesorii sau oameni cu pregatire in domeniul medical sau sportivi, aveau dreptate intr-un anumit fel. Aliniamentul corect al corpului este important. Ne afecteaza multe aspecte ale sanatatii, insa inseamna mai mult decat o postura corecta.

 • Aliniamentul corect  ajuta biomecanica corpului.  Acest lucru inseamna ca ne vom misca mai inteligent, mai eficient si cu mai putini riscuri de accidentare. Cu alte cuvinte, aliniamentul postural iti va tine corpul activ pentru mai mult timp si va imbunatatii calitatea vietii.
 • Aliniamentul corect imbunatateste activitatea mai multor sisteme. Sistemul digestiv, sistemul respirator, sistemul nervos si chiar sistemul imunitar vor functiona mult mai bine in conditiile unui corp armonios aliniat.
 • Aliniamentul corporal este  vital in activitatile sportive. Un aliniament corect previne accidentarile si promoveaza echilibrul muscular. De asemenea, un aliniament corect va determina corpul sa utilizeze mai putina energie si va diminua stresul asupra articulatiilor.

Cum poti imbunatatii aliniamentul corporal

 1. Postura corecta. Antreneaza-te pentru adoptarea posturii “coloana vertebrala neutral”. Acest lucru presupune ca pelvisul, cutia toracica si craniul sa se afle pe aceeasi axa.  Daca sintagma “stai drept , du umerii in spate” nu mai are efect asupra posturii tale, imagineaza-ti ca esti suspendat de un fir in varful capului,  iar coloana se va alinia armonios de acelasi fir imaginar. Pentru a-ti antrena o postura armonioasa poti apela la kinetoterapie sau  exercitii de relaxare
 2. Greutate corporala optima. Surplusul de greutate creste stresul asupra articulatiilor si muschilor ceea ce va determina adoptarea unor posture precare pentru a compensa lisa e echilibru si armonie musculara.
 3. Evita pozitiile precare si miscarile necontrolate.  Capul aplecat in fata, rasucirile la nivelul coloanei, aplecarile de la nivelul bazinului pentru a ridica obiecte sunt actiuni care modifica aliniamentul corect al corpului.
 4. Sport regulat. Un program de exercitii regulat care vizeaza tonifierea musculara din zona core va imbunatatii considerabil postura, dar si calitatea vietii.
postura

Programare Online

Te asteptam la o consultatie pentru a stabili cea mai buna strategie pentru recuperare!