Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

 • Acasă
 • Servicii
 • Recuperare medicala
 • Kinesiotaping

Kinesiotaping

Ce este kinesiotaping-ul

Kinesiotapingul este o metoda de tratament ce isi propune stimularea procesului natural de autovindecare al corpului uman. Eficacitatea kinesiotapingului consta in activarea sistemului nervos alaturi de sistemul circulator si se bazeaza pe principiile kinesiologiei, recunoscand astfel importanta miscarilor corpului uman in imbunatatirea activitatii de zi cu zi.

Kinesiotepingul isi centreaza atentia asupra musculaturii nu doar ca element esential al miscarii,  ci si ca element de control al circulatiei venoase si limfatice sau al temperaturii corporale. Astfel, disfunctiile musculare pot induce diverse afectiuni medicale. Atentia constanta acordata functionarii optime a sistemului muscular s-a conturat ideea ca prin tratamentul muschilor se poate activa procesul de vindecare. Activitatea muschilor consta in miscarea constanta de contractie si extindere, orice suprasolicitare a uneia dintre acestea reduce dramatic recuperarea si are ca rezultat inflamatia.

kinesiotaping

Beneficiile kinesiotapingului

 1. La nivel muscular:
  - imbunatateste contractia musculara la nivelul muschiului slabit
                    - mareste aria de miscare a muschiului
                    - reduce oboseala  musculara
                    - reduce crampele si riscul de accidentare
                    - reduce durerea
 2. La nivel circulatoriu:
  - imbunatateste circulatia sangvina si limfatica
                    - reduce temperatura
                    - reduce inflamatia
                    - reduce senzatia de durere si jena atat de la nivelul pielii, cat si la nivel muscular
 3. La nivel articular:
                    - ajusteaza posibilele deficite de aliniere cauzate de spasme si ingustarea musculara
                    - normalizeaza tonicitatea si uniformizeaza fascia
                    - mareste amplitudinea de miscare
                    - reduce durerea

Recomandari

Kinesiotapingul este recomandat pentru o varietate foarte larga de afectiuni, dar si pentru sustinerea sportivilor de performanta; de la aplicatii pentru copii si pana la afectiuni medicale, drenaj limfatic si leziuni suferite de sportivi.  Astfel, printre cele mai cunoscute indicatii pentru kinesiotaping se numara:
            - disfunctionalitati ale umarului; umar inghetat, leziuni, ale umarului; sindrom de impingement al umarului
            - bursite
            - sindrom de tunel carpian
            - condromalacie rotuliana (patelara)
            - coxartroza, gonartroza
            - epicondilita
            -  disfunctii ale coloanei vertebrale: hernie, discopatie, scolioze, cifoze
            - diverse algii la nivelul coloanei vertebrale: cervicalgie, lombalgie, dureri interscapulare
            - fracturi intercostale
            - neuralgii
            - contracturi  musculare

Contraindicatii

      Tromboza venoasa este o afectiune care se manifesta prin formarea de cheaguri intr-unul sau mai multe vase de sange profunde, in special la nivelul membrelor inferioare. Aplicarea kinesiotapingului pe pacientii cu aceasta afectiune poate provoca ruperea acestor cheguri si migrarea acestora catre organe vitale ale corpului uman ceea ce poate fi fatal. Astfel, kinesiotapingul in cazul trombozei venoase este contraindicat.
      Insuficenta renala sau alte afectiuni ale rinichilor. Kinesiotapingul imbunatateste considerabil circulatia sangelui si faciliteaza drenajul limfatic, dar acestea vor avea efecte negative asupra organismului uman daca activitatea rinichilor nu este in cea mai buna conditie. Aplicarea kinesiotapingului in cazul unor  persoane care prezinta deficiente de a procesa si elimina fluidele poate creste riscul insuficientei renale.
      Insuficienta cardiaca sau alte afectiuni ale inimii. Unul dintre efectele kinesiotapingului este cresterea fluxului sanguin, insa in cazul unei inimi slabite sau insuficient functionala poate avea ca efect suprasolicitarea acesteia.
      Infectii.  Asa cum s-a precizat mai sus, kinesiotapingul creste fluxul sangvin, dar si debitul limfatic. In cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu diverse forme de infectii, kinesiotapingul poate facilita raspandirea acestor infectii spre alte organe sau sisteme ale corpului uman. Astfel, kinesiotapingul trebuie evitat in cazul persoanelor care prezinta suspiciuni de infectii sau au fost diagnosticate cu diverse forme de infectii.
      Cancer.  Ca si in cazul infectiilor, exista riscul ca celulele bolnave sa fie raspandite spre organele si sistemele sanatoase ale corpului ceea ce poate deveni  extrem de periculos.  In acest caz, expertii in kinesiotaping recomanda fara nicio exceptie ca aceste aplicatii sa fie interzise in cazul persoanelor care prezinta aceasta afectiune.

Programare Online

Te asteptam la o consultatie pentru a stabili cea mai buna strategie pentru recuperare!