Bine ati venit la Centrul de Recuperare medicala Kineto Land!

  • Acasă
  • Servicii
  • Wellness
  • Aromaterapie
  • De ce sa aleg aromaterapia

De ce sa aleg aromaterapia

De ce sa aleg aromaterapia

Aromaterapia, catalizatorul masajului

“Calea spre sanatate este sa faci in fiecare zi o baie parfumata si un masaj aromat.” Hipocrate

Hipocrate a vorbit pentru prima data despre beneficiile curative ale aromaterapiei.  Organizatiile medicale moderne au privit insa cu scepticism aceasta disciplina considerand-o doar o terapie placuta, alternativa, eficienta in relaxare. Nu exista insa nicio indoiala ca relaxarea mintii si eliberarea de stres  sunt de o importante extrema in orice proces de vindecare.

Aromaterapia este o ramura a fitoterapiei care foloseste insa o singura categorie de plante, si anume cele aromatice. In Romania se gasesc in jur de 80 de plante aromatice dintre cele folosite in mod curent, insa in intreaga lume sunt cateva mii de plante aromatice. Din plantele aromatice se obtin diverse preparate, de la uleiul volatil pur, pana la lotiuni pentru masaj, de la banale ceaiuri pana la complexe preparate medicinale.

Fiecare ulei are propria categorie de proprietati terapeutice, in functie de proportiile si combinatiile de preparare chimice care exista in mod natural in acesta. Chimistii au izolat ingredientele active in cazul unor uleiuri care, prin utilizarea lor practica si-au dovedit efectele curative. Uleiurile esentiale pure sunt extrase din diferite parti ale plantelor si copacilor.  Aceste substante naturale , parfumate, lichide,  sunt considerate “forta vietii” sau “sufletul” plantelor si au o multime de proprietati terapeutice.

Aromaterapia se prezinta ca o terapie holistica bazata pe metode completementare medicinei clasice si poate contribui la mentinere  sau redarea echilibrului sanatatii fizice, mentale si spirituale.  Este o terapie care sustine un regim de vindecare holistic, si pune mai mult  accent pe cautarea cauzelor principale ale bolilor, decat pe tratarea simptomelor si pe activarea abilitatii naturale a organismului de a se autovindeca.

Ulei  remodelant, drenant, detoxifiant:
            - lamaie
            - ienupar
            - rozmarin

Uleiurile esentiale de lamaie, ienupar si rozmarin se contopesc cu uleiul extravirgin de cocos pentru un efect decongestionant al sistemului limfatic ceea ce va avea ca rezultat final remodelarea tesutului conjunctiv si diminuarea aspectului de coaja de portocala. Uleiul de ienupar este cunoscut ca un excelent detoxifiant, stimuleaza eliminarea toxinelor si actioneaza eficient in eliminarea retentiei de lichide. Uleiul de rozmarin se remarca in remedierea problemelor de circulatie si stimularea activitatii sistemului limfatic, combate retentia de lichide  si poate contribui la recapatarea tonusului muscular. Uleiul de lamaie este un excelent tonic pentru circulatie, stimuleaza si detoxifica, reduce retentia de lichide.

Ulei analgezic, calmant, antireumatic
            -
ghimbir
            - menta
            - pin
Uleiurile esentiale de ghimbir, menta si pin se unesc in uleiul extravirgin de cocos pentru a calma durerile musculare si pot actiona ca adjuvant in tratarea reumatismului.  Uleiul de ghimbir calmeaza contracturile musculare si poate relaxa muschii incordati. Uleiul de menta s-a dovedit foarte eficient in calmarea durerilor musculare precum si nevralgiilor si migrenelor.  Uleiul de pin este un bun remediu impotriva articulatiilor inflamate, combate durerile musculare si este recomandat celor care depun mult efort fizic.

Ulei relaxant
           
- geraniu
            - lavanda
            - portocala
Uleiurile esentiale de geranium, lavanda si portocala se alatura uleiului extra virgin de cocos pentru a obtine un remarcabil efect relaxant si antidepresiv.  Uleiul de geranium  este recunoscut pentru efectele sale impotriva starilor anxioase, depresiei, sau tensiunilor nervoase.  Uleiul de lavanda se numara printre cele mai apreciate si utilizate uleiuri din lume si are efecte deosebite antistres, antidepresive, combate migrenele, durerile de cap si insomniile, starile anxioase. Uleiul de flori de portocal ( neroli) si-a dovedit efectele impotriva palpitatiilor si atacurilor de panica, combate depresia, stresul si insomnia.

Ulei energizant, revigorant
           
- brad
            - eucalypt
            - grepfrut
Uleiurile esentiale de brad, eucalypt si grepfrut se alatura uleiului extravirgin de cocos intr-un amestec deosebit cu efecte revigorante si energizante asupra musculaturii si articulatiilor. Uleiul de brad va calma durerile musculare si articulare si va stimula refacerea musculara dupa efort. Uleiul de eucalypt este remarcabil pentru efectele sale analgezice asupra musculaturii si articulatiilor, dar si pentru efectele revigorante. Uleiul esential de grepfrut s-a dovedit benefic inainte si dupa exercitiile fizice pentru a preveni rigidizarea muschilor si articulatiilor.

Ulei emotional
           
santal
            - verbena
            - ylangylang
Uleiurile esentiale de lemn de santal, verbena si ylang ylang se vor contopi sinergic cu uleiul extravirgin de cocos pentru regasirea echilibrului emotional. Uleiul de lemn de santal se remarca pentru efectele sale calmante asupra starilor de anxietate si tensiune, destinde si genereaza o stare de liniste sufleteasca. Uleiul de verbena imbunatateste starea de spirit, poate contribui la depasirea traumelor din trecut. Uleiul de ylang ylang combate depresia si induce o stare de euforie. Este puternic relaxant si calmeaza starile de anxietate si tensiune. 

Programare Online

Te asteptam la o consultatie pentru a stabili cea mai buna strategie pentru recuperare!